ΜΗΛΕΙΚΑ ΝΕΑ

Site, Κυκλάδες, Μήλος | http://www.mileikanea.gr/
ΜΗΛΕΙΚΑ ΝΕΑ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΛΟ & ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ - Τα πάντα για τη Μήλο: Ειδήσεις για τη Μήλο, την Κίμωλο, τις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο. Μήλος, Milos
Καταχωρήθηκε στο myblogs.gr πριν από: 1 έτος 1 μήνας

Όλες οι αναρτήσεις από ΜΗΛΕΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε από την Βιβλιαγορά Μήλου η «Ογκρέσα» του Κώστα Κρομμύδα.

oggresaΜε μεγάλη επιτυχία εξελίχθηκε το Σάββατο 18/10 η παρουσίαση του βιβλίου ΟΓΚΡΕΣΑ του Κώστα Κρομμύδα στο Συνεδριακό κέντρο Μήλου. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο που πραγματικά έδειξε να το χάρηκε ιδιαίτερα. Αυτό μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε την οργάνωση και άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον, για την πολιτιστική ανάδειξη του όμορφου νησιού μας.

Ετικέτες: 

Η Ροδούλα Καμακάρη νέα παιδοψυχολόγος των τμημάτων του Παμμηλιακού.

pammiliakos logo newΗ ποδοσφαιρική Ακαδημία του Παμμηλιακού ανακοινώνει την συνεργασία της με την Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο, κ. Ροδούλα Καμακάρη, τονίζοντας πως το κομμάτι της ψυχολογίας είναι πολύ σημαντικό, και ειδικότερα στις μικρές ηλικίες, στις οποίες τα παιδιά διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Ετικέτες: 

Σε δράσεις προγραμματισμού πληροφορικής οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Μήλου.

code-weekΣτα πλαίσια της "Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα", οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Μήλου συμμετείχαν ενεργά σε δράσεις που αφορούσαν τη εξοικείωση των μαθητών με την έννοια του προγραμματισμού.

Πιο συγκεκριμένα:

Ετικέτες: 

Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρισης για ανέργους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους

kentra dia viou mathisisΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια του έργου «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γ.Γεννηματάς A.E. και την «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ» θα προχωρήσουν στην υλοποίηση προγραμμάτων κατά το διάστημα Νοέμβρη 2014 έως Σεπτέμβρη 2015.

Οι θεματικές κατηγορίες των προγραμμάτων είναι οι εξής:

Ετικέτες: 

Αναφορά της Ριζοσπαστικής για την ύπαρξη ασυμβίβαστου του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου.

rizospastikh syspeirwsh mhlou2Περί ύπαρξης ασυμβίβαστου για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μήλου του Νικολάου Ξενάκη, επιχειρηματία και Προέδρου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου», κατοίκου Αδάμαντα Μήλου, τοποθετήθηκε με αναφορά της η «Ριζοσπαστική Συσπείρωση για τη Μήλο» προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Νοτίου Αιγαίου.

Ετικέτες: 

«Δωρεά Αγάπης» από τον Παμμηλιακό για τα παιδιά του Π.Ι.Κ.Π.Α.

dwrea-agapisΤα ρούχα που δεν φοράς, ποτέ μην τα πετάς. Τα παιχνίδια που δεν χρειάζεσαι με άλλα παιδιά να τα μοιράζεσαι. Στον Παμμηλιακό να τα φέρεις, χαμόγελα να προσφέρεις.

Συγκεντρώνουμε για το Π.Ι.Κ.Π.Α ρούχα και παιχνίδια για παιδιά από 4 μηνών εώς 12 ετών καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή       6-8μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Θυμίσου…Η ελάχιστη προσφορά σου είναι πολύτιμη για κάποιον άλλο…

Ετικέτες: 

Πρόσκληση του Δήμου Μήλου για συμμετοχή στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «WTM 2014».

world-travel-market2014Ο Δήμος Μήλου στα πλαίσια της στοχευμένης τουριστικής προβολής του νησιού μας, συμμετέχει   στην διεθνή έκθεση World Travel Market (WTM) στο Λονδίνο, από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2014. Το stand της Μήλου θα βρίσκεται στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ετικέτες: 

Στη γραμμή Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου το Άγιος Γεώργιος.

agios georgios4Πλώρη για Ραφήνα βάζει το πλοίο Άγιος Γεώργιος της εταιρίας Ventouris Sea Lines. Η εταιρία έχει καταθέσει αίτημα για δρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή Ραφήνας – Άνδρου – Τήνου – Μυκόνου, τροποποιώντας το προηγούμενο αίτημα στο οποίο είχε ζητήσει να παραμείνει στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων.

Ετικέτες: 

Συνεδρίαση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μήλου την Τρίτη 21/10 - Αναλυτικά τα θέματα.

limeniko tameio milouΤο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σας προσκαλεί στο τέως Κοινοτικό Κατάστημα στον Αδάμαντα την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 7.00 το βράδυ για να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τα πιο κάτω 15 θέματα:

1.Συγκρότηση σε Σώμα

2.Ορισμός γραμματέα Δ.Σ Δ.Λ.Τ Μήλου

3.Επιτροπές Παραλαβής Εργασιών Δ.Λ.Τ Μήλου

4.Oρισμός εκπροσώπου του Δ.Λ.Τ Μήλου σε πιστωτικά ιδρύματα

Ετικέτες: 

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Ισπανού πρέσβη στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο.

ispanos-presvisΤον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Alfonso Lucini Mateo, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ετικέτες: 

Ελλείψεις εκπαιδευτών στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μήλου.

kentra dia viou mathisisΈκληση σε εκπαιδευτές 30 ειδικοτήτων κάνει η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης των Κ.Δ.Β.Μ. (Κέντρων Δια Βίου Μάθησης) του δήμου Μήλου κα.Τσαμασφύρα Ελένη.

Έως τις 23 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), υπάρχει προκήρυξη για Εκπαιδευτές στα Κ.Δ.Β.Μ. (Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) των Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου ΑΠ9.

Ετικέτες: 

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μήλου έγινε Σύλλογος.

theatriko-ergasthriΈνας καινούργιος θεατρικός – πολιτιστικός σύλλογος ιδρύθηκε. Την Δευτέρα 12/10 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «Θεατρικό Εργαστήρι Μήλου» (Θ.ΕΡ.ΜΗ ) που εκλέχτηκε από την ιδρυτική συνέλευση του συλλόγου στις 6/10.

Η σύνθεσή του είναι:

Πρόεδρος : Παναγιώτου Θεμιστοκλής

Αντιπρόεδρος : Γεωργοπούλου Ζωή

Ετικέτες: 

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θερμαλισμού & Ιαματικού Τουρισμού ο Δήμαρχος Μήλου.

thermalismosΣτα πλαίσια του Ευρωπαϊκού νόμου για την Υγεία πραγματοποιήθηκε παγκόσμιο συνέδριο στην Αιδηψό μεταξύ 9-11 Οκτωβρίου με θέμα: «3 World Days, Προοπτικές του Τουρισμού – Θερμαλισμού σε Διαφορετικές Γεωγραφικές Ενότητες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Νόμου για την υγεία».

Ετικέτες: 

Σε ιδιώτες δίνει το Νοσοκομείο Σαντορίνης η κυβέρνηση. (VIDEO)

nosokomeio santoriniΤην ύπαρξη πρότασης ιδιωτικοποίησης παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου.

Ετικέτες: 

Χάνονται 500 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα στις Κυκλάδες από τα κενά εκπαιδευτικών .

anaplirwtesΔύο μήνες συμπληρώνονται από την έναρξη του σχολικού έτους και πολλά σχολεία του νομού μας, ιδιαίτερα αυτά των μικρών νησιών, παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα στα σχολεία της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων χάνονται κάθε εβδομάδα 500 ώρες διδακτικού έργου λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Ετικέτες: 

Παρουσίαση βιβλίου «Ογκρέσα*» από την Βιβλιαγορά Μήλου.

ogkresaΟι Εκδόσεις «Διόπτρα» και η «Βιβλιαγορά Μήλου» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα «Ογκρέσα*» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γ.Ηλιόπουλος».

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Φλώρα Τούρλου, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Μήλου και η Εργίνα Μωραΐτου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Εργίνα».

Ετικέτες: 

Έκλεισε η Λέσχη του Συνδέσμου Απανταχού Μήλίων στον Πειραιά. Νέα διεύθυνση.

syndesmos apantaxou mhliwnΉταν σχεδόν ειλημμένη απόφαση το κλείσιμο της λέσχης του Συλλόγου των Απανταχού Μηλίων «Η Αγία Σοφία» από το μέρος που την είχαme μάθει δεκαετίες τώρα. Η πρόεδρος του συλλόγου Χρυσούλα Ευρυπίδου-Τομπαλίδου και η Γεν.Γραμματέας Αικατερίνη Μωραΐτου τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου μας, Αγαπητοί φίλοι της Μήλου,

Ετικέτες: 

Δύο εθνικά βραβεία για την S&B στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον».

sandb-european-awardsΔύο βραβεία έλαβε η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. τον Σεπτέμβριο, στην εθνική διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον. Σε ειδική τελετή απονομής που έλαβε χώρα παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ.

Ετικέτες: 

Χιλιάδες παιδιά χωρίς παιδίατρο στις Κυκλάδες.

paidiatrosΗ κατάσταση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας στα νησιά, παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες και παρεμβάσεις πολιτών και συλλόγων, φθίνει μέρα με την ημέρα.

Ετικέτες: 

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών: Ολοκληρώθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός της Πλάθιενας.

helmepa-plathienaΦέτος η Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών γιόρτασε 25 χρόνια διοργάνωσης! Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, ως συντονιστής της διεθνούς αυτής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα , προσκαλούν συνεχώς όλους μας να αναλάβουμε δράση και να συμβάλουμε προσωπικά στην προσπάθεια προστασίας των θαλασσών και ακτών.

Ετικέτες: 

Σελίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Video από ΜΗΛΕΙΚΑ ΝΕΑ

Με το δεξί ο Παμμηλιακός στο πρωτάθλημα παρά την Οδύσσεια 12 ωρών ταξιδιού μέχρι την Πάρο. (VIDEO)

nireas-ektos-20145Ξεκίνησαν από τη Μήλο με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στην Πάρο στις 3.30. Το πλοίο όμως χάλασε,πήγαινε με τη μία μηχανή,αναγκαστικά στη Νάξο άλλαξαν πλοίο και έφτασαν στις 7.

60’ Ελλάδα, 60’ Μήλος: Το πρώτο οδοιπορικό της εκπομπής μας οδηγεί στη φθινοπωρινή Μήλο! (VIDEO)

60-elladaΜετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, η εκπομπή «60’ Ελλάδα» και ο Νίκος Μάνεσης βρίσκουν τους κατοίκους του -γνωστού για τις ομορφιές του- κοσμοπολίτικου νησιού, να «κάνουν ταμείο» εν’ όψει του χειμώνα της απομόνωσης.

Μάχη με τα κύματα έδωσε το «Πρέβελης» από την Κάσο στην Κρήτη. (VIDEO)

prevelis-kakokairiaΜάχη με τα κύματα έδωσαν στις 28 Σεπτεμβρίου οι δύο καπετάνιοι του επιβατηγού οχηματαγωγού «Πρέβελης» στο δρομολόγιο από τα Δωδεκάνησα για Κρήτη, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έφταναν τα 8 μποφόρ.

Διαφήμιση

Άλλα Blogs & Sites